måndag 8 juni 2009

Släktingar på besök och barnkalas

Känns tungt att det är måndag idag när helgen varit så härlig. Oliver var dessutom inte riktigt pigg idag och ville vara hemma från dagis, känns inte helt kul att lämna honom där när han är halvdålig. Han klagade hela tiden och var inte alls så glad som han brukar när jag lämnade honom imorse. En mammas dåliga samvete!

Men han hade en rolig dag igår i alla fall. Då hade han sitt kalas och alla dagiskompisar var inbjudna. Nästan alla kom också, så vi var nog 12 vuxna och 15 barn här hemma. Jag hade planerat utomhuskalas och gjort iordning trädgården för att alla barn skulle ha något att göra. Det fanns sandlåda, tält, fotbollsmål och en korg med bollar, dockvagnar, bobbycars och vår stora plastbil med tak som är så poppis av alla små barn. Fick den av grannen för ett tag sedan, dom tänkte köra den till skroten.

Typiskt nog började det regna vilket jag inte hade räknat med, jag hade ju beställt fint väder! Men vi åt korv med bröd inomhus och lät barnen leka lite här och var i huset. När det var dags för kaffe, bulle och glass så sken solen igen :-) Underbart!

I lördags fick vi besök från Mummi, Wallu och P´s syster Nina. (Mummi är vårt finska ord för farmor.) Dom hade inte varit hos oss sedan huset stog helt tomt så dom tyckte nog att det hade hänt en del. Vi fick en fin inflyttningspresent som var "Home Made" av dom själva, jag älskar sånt! Mummi är lika inredningstokig som mig, kul att prata av sig om alla idéer man har. Wallu är jätteduktig på att snickra och nu har han lovat oss att hjälpa till med byggandet av lekstuga, tallrikshylla med mera... Oj, oj, oj, han kommer inte att få en lugn stund i sommar efter allt jag vill ha snickrat!

Home made by Mummi & Wallu

Hjärta sytt från Tilda-boken

Vi fikade lite och barnen mumsade bullar, sedan tog vi en promenerad i området. Det är så vackert här! Älskar att komma hem från jobbet och komma just hit.



P´s syster Nina var här för första gången, hon bor i Finland.


Wallu & Mummi (farmor) njuter av det sköna vädret
medan maten ligger på grillen.


Efter promenaden grillade vi på baksidan av huset. Hela trädgården har fullkomligt blommat upp med massa buskar, träd och blommor! Till nästa vår får vi ta bort en del så man har koll på barnen från matplatsen...

Mycket återstår att göra med huset och trädgården, men det får man ta lite då och då. Snart är i alla fall Mollys rum klart (det var på tiden!) så fort P köpt och satt upp dom sista listerna. Kanske denna veckan?

Inga kommentarer: